BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA U BOSNI I HERCEGOVINI

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA U BOSNI I HERCEGOVINI

Priredio: Ljubo Todorović
Izdanje: 2007, 674 strane, tvrdi povez
Cijena: Tiraž prodat

Knjiga sadrži komentarisani novi Zakon, 20 pravilnika i rokovnike za početak primjene pojedinih pravilnika i njihovih odredbi (odnose se za cijelu BiH).
Priređivač je sačinio kratke komentare Zakona u kojima je konstatovao u kojoj je mjeri svaki član novi u odnosu na zatečene zakone i uz sankcionisane članove Zakona prikazao je visinu kazne i druge mjere koje su propisane za prekršaj.
U knjizi je kompletirana i komentarisana cijela regulativa o bezbjednosti saobraćaja dosad objavljena u Bosni i Hercegovini (Zakon i pravilnici).
S obzirom na ovakav sadržaj knjige, ona će biti neophodan "alat" za rad svih pravnih i fizičkih lica koji su vlasnici ili korisnici motornih vozila, te koji organizuju, sprovode i nadziru primjenu Zakona o bezbjednosti saobraćaja u praksi. Knjiga će dobro doći u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci radi razvijanja kulture bezbjednosti saobraćaja na putevima.
Objavljivanjem izmjena i dopuna Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH u “Službenom glasniku BiH”, broj 48/10 došlo je do značajnih izmjena i dopuna Zakona, tako da je u izdanju “Fineks”-a izašla nova knjiga “Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sa napomenama” - Prečišćen i kompiliran tekst.
Svi pravilnici objavljeni u ovoj knjizi ostaju na snazi.

Podjeli:

Komentari